RSS

Lokförarna håller vad de lovar

19 Apr

Inlagt 19 april 2023

Ikväll onsdag kl 23.59 avslutas strejken på pendeln.

De strejkande går inte tillbaka för att det saknas stöd eller pengar eller för att AD sagt åt dem att återgå eller för att MTR krävt rekordhöga skadestånd av dem (6000 kr av varje strejkande – det är dubbla ”normalskadeståndet” för olovlig strejk). De går tillbaka därför att det är vad de har bestämt och gått ut med från början och de bibehåller kontrollen. Det betyder också att de har kvar sin handlingsfrihet framöver.

I det första inlägget, skrivet lördagen den 15/4, på deras facebooksida Vild strejk på pendeln, står det så här: ”Fredag 14/4 beslutade ett möte med över 150 lokförare på pendeln i Stockholm med stor majoritet att lokförarna på pendeln kommer gå ut i vild strejk måndag 17/4 klockan 03.00. Strejken kommer pågå 3 dagar och avslutas onsdag 19/4 klockan 23:59.”

Nu blir det mycket intressant vad som händer framöver!

Lokförarna har visat med all önskvärd tydlighet hur viktig säkerheten och  tågvärdsfrågan är för dem – och vad de är kapabla till.

”Tredje man” – allmänheten – har med all önskvärd tydlighet visat sitt stöd både med en fantastisk, och fortfarande pågående, insamling till strejkskadestånden och en fantastisk medvetenhet. ”Ja här står jag och har väntat i två timmar, det är jobbigt men jag tycker lokförarna gör rätt som strejkar” – den attityden har ju faktiskt varit den man hört mest av. Och nu vet trafikanterna också att det lokförarna lovar, det håller dom.

Till skillnad från andra inblandade i denna skandalösa historia.

Bra beskrivet här: Tågförarna strejkar och politikerna vrider sig som maskar (Oisin Cantwell i Aftonbladet)

STREJKKASSAN: swish 123 699 2952, eller bg 418-6482 , skriv Tågvärd som meddelande

Alla inlägg här på bloggen som berör striden om tågvärdarna på pendeln hittas i kategorin Tåg – Stockholmspendeln

#rörintemintågvärd

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 19 april, 2023 i Tåg - Stockholmspendeln

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: