RSS

Om mig

Jag heter Frances Tuuloskorpi. Jag har varit inom-, utom-, bak- och framfackligt aktiv i  fyra decennier. 1977-2006 arbetade jag på brödfabrik, där jag också var ordförande i livsmedelsarbetareklubben i många år. Efter det har jag traskat i visstidsträsket, i storkök, tvätterier och som arbetslös. Var jag än har varit, så har det gått att snacka ihop sig med arbetskamrater.
Jag är partipolitiskt oberoende men trogen sympatisör till arbetskamrater och arbetarklass.

2001 gav jag ut en artikelsamling, Folk och andra bullar. Den och fler texter av mig och andra finns att läsa på folkrorelselinjen.com. Där presenteras också skriftserien Folkrörelse på arbetsplatsen, en serie antologier som jag är redaktör för. Serien innehåller fyra små pocketböcker som heter Hopsnackat, Hopskrivet, Slutsnackat och Om strejker. Läs mer om bokserien. (öppnas i ny flik).

Övrigt: Jag bor med sambo i Hallunda i norra Botkyrka. Nej, det gör jag inte längre. Efter att min sambo dog i cancer har jag flyttat, till ett kollektivhus i Älvsjö. Jag är mamma och farmor till många barn (vuxna), extrabarn och barnbarn.

Såväl muntligen som skriftligen uttrycker sig Tuuloskorpi ytterligt provokativt”, som det står i blogghuvudet, är ett citat från ett förhandlingsprotokoll från 1988. Skogaholms Bröd angav detta och att ”hennes fackliga verksamhet har varit en störning – sammanfattningsvis är skälet till uppsägningen obstruktion” som argument för att jag skulle få sparken. Vilket arbetskamraterna stoppade genom att varsla om vild strejk. (Fotot här ovanför är taget efter den segern.)
Tyckte att citatet kan få komma till återanvändning här, trots att jag brukar skriva Snällt. Jag har aldrig sagt något fräckare än det som muttras i fikarummen.

Det går att följa mig på facebook. Jag twittrar (fast sällan) som @FrancesTuu och har nyligen gått med på mastodon som  @FrancesTuu@mastodon.se. På instagram finns kontot Hopsnackat, också nyöppnat (2023).

Mastodon

 

Kommentarer inaktiverade.

 
%d bloggare gillar detta: