RSS

Vi kallar oss och den kalla verkligheten

05 Okt

Inlagt 5 oktober 2011

Bemanningsbranschen har nu lagt ner sin kampanj ”vi kallar oss”.

Så här uttalar sig Henrik Bäckström, förbundsdirektör för Bemanningsföretagen, på Newsmill:
”Bland de som varit inne på vår sajt och på vår Facebooksida finns personer med anknytning till Antifascistisk aktion, Kommunistiska partiet och Syndikalisterna. Att dessa grupper varken är nyanserade eller nödvändigtvis verklighetsförankrade i sin kritik har vi tidigare erfarenhet av. Mer problematiskt blir det när personer som är medlemmar i vanliga politiska ungdomsförbund, kulturjournalister, ledarskribenter på Aftonbladet eller representanter för våra stora fackföreningar applåderar initiativet att hitta kränkande tillmälen för uthyrd personal.”

Jag tror att han menar: ”Bland de som kritiserat oss och uppskattat motkampanjen finns såväl personer med anknytning till Antifascistisk aktion, Kommunistiska partiet och Syndikalisterna som medlemmar i vanliga politiska ungdomsförbund, kulturjournalister, ledarskribenter på Aftonbladet och representanter för våra stora fackföreningar. Och det tycker vi inte om.”

Faktum är att bemanningsföretagen är ett elände inom arbetslivet och att det är väldigt många som vet om det. Ännu fler vet om det nu, sedan Vi kallar oss-kampanjen öppnade slussarna för kritiken och berättelserna från vardagen som bemanningsanställd. Den kalla verkligheten tog över myskampanjen. Bra jobbat.

(Alla inlägg om detta finns under kategorin Arbetslivets villkor – Osäkra anställningar i menyn till höger.)

 
3 kommentarer

Publicerat av på 5 oktober, 2011 i Osäkra anställningar

 

3 svar till “Vi kallar oss och den kalla verkligheten

 1. Jan Wiklund

  7 november, 2011 at 14:01

  Borgerskapet har helt enkelt drabbats av prydhet. Det är värre att säga skitjobb än att det finns skitjobb (vilket den nya s-ledaren i Stockholm fick känna av). Det är värre, tycker Per Wirtén, att säga att förorter är dåliga än att de är dåliga.

   
 2. francestuu

  5 oktober, 2011 at 19:38

  Isak: Antar att det du kritiserar är Henriks Bäckströms tes att de censurerade förslagen varit ”kränkande tillmälen”. Jag håller med dig, och som jag skrivit tidigare – det är inget fel på slavarna, bara på slaveriet. Jag vet att det är bemanningsanställda som stått bakom några av de mest provokativa förslagen. Udden har ju helt uppenbart varit riktad mot bemanningsföretagen och deras funktion, inte mot de anställda.

   
 3. Isak Gerson (@IsakGerson)

  5 oktober, 2011 at 18:18

  Vilket nyspråk! Kränkningen består ju i relationen mellan den anställde och chefskedjan på bemanningsföretagen. Att se dem som kränkta är bara att erkänna deras kränkning. Påminner om hela det här sexualliberala träsket som ville att man inte skulle kalla prostituerade kvinnor för offer för att det var att måla ut dem som kränkta eller stigmatiserade eller whatever. Vad är nästa steg? Ska vi låta bli att kalla hungerkatastrofers döda för utsvultna för att det kanske gör att de känner att de blivit utsatta för något övergrepp av de som hindrar dem från att få mat? Ska vi låta bli att kalla bilismens offer för påkörda för att inte få det att framstå som att de är passiva och viljelösa?

  Nej, ett övergrepp är ett övergrepp, oavsett hur stor marknadsföringsbudget man har.

   

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: