RSS

Pendlarna demonstrerar, pendlarna har fått nog

08 Okt

Inlagt 8 oktober 2023

Nu mullrar det allt högre från resenärernas sida om den utglesade och tidvis havererade pendeltågstrafiken i Stockholm. Det ordnas möten, skrivs brev och insändare. Skolor och företag kräver att elever och anställda ska kunna ta sig till lektionerna/jobbet i tid. Kommunernas lokalpolitiker uppmanas agera gentemot politikerna i Region Stockholm (som har hand om kollektivtrafiken).

Jag hör arga människor muttra om att snart är det vinter dessutom och Vi borde sluta betala, bara vägra! Kanske det blir så om eländet fortsätter. Men det är förstås (ännu) svårare att snacka ihop sig och på riktigt organisera ekonomiskt kännbara aktioner bland utspridda pendelresenärer än på en arbetsplats.

Oavsett – hopsamlandet av missnöjda pendlare till demonstrationer, det pågår!  

De som behöver rampservice tar pendeln 10 oktober

Många som behöver rampservice eller ledsagarhjälp på pendeln har nästan gett upp för att det fungerar så dåligt och opålitligt nu när tågvärdarna är borta. Men nu samlar de sig för att åter kräva sin rätt att kunna resa i sin stad som alla andra.

Funktionsrätt Stockholms Län (som förut hette Handikappföreningarnas samarbetsorgan) skriver på facebook:

Nedskärningarna på service i kollektivtrafiken har påverkat många negativt. Nu pendlar vi för att stödja tillgänglig tågtrafik! Vi vill uppmana alla som behöver rampservice eller ledsagarhjälp i pendeltågstrafiken att åka kollektivt den 10 oktober! Dela dina reseupplevelser – bra som dåliga – med oss! Här på Facebook, på Instagram, med #tillgängligresa eller via mejl info@funktionsrattstockholmslan.se (skriv om det är okej att vi delar vidare).

Pendlarna demonstrerar den 14 oktober

Pendeltågsupproret på facebook uppmanar alla som är missnöjda med pendeltrafiken att visa sitt missnöje vid sin närmaste pendeltågsstation på lördag den 14 oktober mellan klockan 12 och 13. Demonstration mot pendeltågshaveriet i Sthlm.

Det är en djärv och originell idé att uppmana till demonstration vid pendelns 54 stationer. Det krävs ju att väldigt många sluter upp för att det ska synas. Å andra sidan så kommer varje person att ha betydelse. Så gå dit du som kan!

Den här bilden kan du skriva ut som en liten affisch (A4) om du har tillgång till skrivare. Sätt upp den i din port eller på jobbet eller i skolan eller tejpa upp den på pendelstationen!

Alla inlägg här på bloggen som berör striden om tågvärdarna på pendeln hittas i kategorin Tåg – Stockholmspendeln

 
2 kommentarer

Publicerat av på 8 oktober, 2023 i Tåg - Stockholmspendeln

 

2 svar till “Pendlarna demonstrerar, pendlarna har fått nog

  1. Jan Wiklund

    30 oktober, 2023 at 17:29

    Hände nåt med detta?

    Bor inte i Stockholm men är intresserad av frågan.

     

Lämna en kommentar