RSS

Nej, det handlar inte om biblioteken

11 Jun

st-ngt_skylt
Inlagt 11 juni 2015

Massor av fritidsgårdar har lagts ner. En googlesökning på ”Fritidsgårdar läggs ner” ger 19000 svar.
När gårdar stängdes varnade många, bland andra personal, föräldrar och ungdomar för konsekvenserna. Var ska ungdomarna ta vägen? Det kommer att kosta mer senare! Ok, nu ser vi en av konsekvenserna. Biblioteken har blivit fritidsgårdar och ”bråkiga ungdomar” skrämmer bort andra besökare.

Då är det väl viktigare att påminna om vad som sas när fritidsgårdarna las ner än att börja diskutera inkludering på biblioteken, tysthetsnorm, grabbkultur och div annat. Eller för all del, diskutera sånt, det är inte oviktigt. Men att fokusera på sånt i det här sammanhanget är jävligt respektlöst mot alla dem som jobbade resp. hängde på gårdarna och som varnade för vad som skulle komma att hända.

Det varnas alltid, av dem som gör jobbet, kan jobbet, när en verksamhet läggs ner eller skärs ner eller försämras på annat sätt. Tänk på konsekvenserna! Det gör mig förbannad när snacket några år senare går som om det inte fanns orsakskedjor bakåt och som om ingen hade varnat. Strukturell demens.

Öppna gårdarna igen och låt biblioteken vara bibliotek. Hur biblioteken ska fungera är en annan diskussion.

 
1 kommentar

Publicerat av på 11 juni, 2015 i Kultursidan

 

Ett svar till “Nej, det handlar inte om biblioteken

  1. Christer Wohlin

    12 juni, 2015 at 19:56

    Håller med fullständigt. De som jobbar med verksamheten vet alltid bäst. Politiker (=Dumskallarnas Sammansvärjning) rent generellt förstår inte och lever inte i verkligheten. Ett tydligt exempel är när ledningen för förlossningsavdelningen i Lund säger att ”nej vi stänger inga avdelningar under sommaren!”. Medans barnmorskan i Lund säger ja det är riktigt. Men de drar ned på personalen med ca 40 % under sommaren men samtliga avdelningar öppna. ”Patientosäkert!”
    För övrigt bör det råda en tystnadskultur på Biblioteken! Tycker Christer Wohlin

     

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: