RSS

Nu ljuger de i teven igen

20 Nov

Inlagt 20 november 2011

Just nu, när jag skriver detta, ljuger de i teven igen.

I Agenda sitter s.k. experter och säger att en anledning till att unga går arbetslösa är att ”de okvalificerade jobben har försvunnit”. Det är helt enkelt en fet lögn.

De okvalificerade jobben, i den meningen att de inte kräver akademiska eller andra långa utbildningar (men som är kvalificerade i meningen viktiga), de jobben har inte försvunnit. De har lämnats obemannade. Det gäller massor av jobb, inom allt från vård, omsorg och städning till tillverkning, lager och kommunikationer.

I så många branscher och sektorer råder en skandalös underbemanning. Man har lyckats med att tvinga de arbetande att springa fortare så att man slipper anställa fler. Och framför allt, massor av arbetsuppgifter som borde utföras blir helt enkelt inte utförda.

Det är inte första gången jag skriver om detta på min blogg, och förmodligen inte den sista heller. Jag kommer att fortsätta att säga att kejsaren är naken tills alla underbemannade vägrar vara underbemannade och tvingar ”experterna” att sluta ljuga.

De arbetslösa går inte arbetslösa för att de är okvalificerade eller för att las-reglerna hindrar dem från att komma in. De går arbetslösa därför att någon tjänar på det.

 
1 kommentar

Publicerat av på 20 november, 2011 i Arbetslöshet

 

Ett svar till “Nu ljuger de i teven igen

 1. Mikael Ljung

  26 februari, 2012 at 22:05

  De där okvalificerade jobben sköts alldeles för ofta av fas3are som inte har nåt val.

  Fas3jobb ska inte konkurrera med ”vanliga” jobb, så de finns kanske inte som ”vanliga” jobb längre.

  Nån som tjänar på det? Företagarna som får gratis arbetskraft och dessutom 5000 kronor i bonus per fas3are, samt en generell lönesänkning när det finns gratisjobbare..

  Men om det finns pengar till att betala ut en ersättning till fas3aren + 5000 till anordnaren, så finns ju pengar till ett riktigt jobb, om bara nån vill. Det finns TUSEN sånna jobb. Vaktmästare, fritidsledare på ungdomsgårdar…

   

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: