RSS

Solidaritet är en ömsesidig sak

16 Apr

Stridfonden

Inlagt 16 april 2023

Stötta lokförarnas strejk på pendeln genom att bidra till strejkkassan via Förbundet Arbetarsolidaritets stridsfond. Swisha till 123 699 2952. Skicka en slant om du kan, skramla på arbetsplatsen, skänk från föreningen… Skriv gärna Tågvärd som meddelande.

Den här konflikten är på ett sätt väldigt allmängiltig. Det handlar om försämringar av arbetsvillkor, något som drabbar oss i många branscher, på många arbetsplatser. Fler borde sätta stopp.

Samtidigt är konflikten unik – när lokförarna värnar sin och resenärernas säkerhet, går de modigt ut i strejk för att en annan yrkesgrupp, tågvärdarna, ska få sina jobb tillbaka. Snacka om solidaritet som en ömsesidig sak!

AD kan döma ut rejäla skadestånd efter strejken, med tanke på ”skada för tredje man” (dvs allmänheten). Fast vi som är ”tredje man”, ska ju ändå vara glada över att den här striden tas.

Förutom risk för skadestånd så förlorar lokförarna också lön under strejkdagarna. Eftersom det är en s.k. vild strejk kommer de inte att få något från fackförbundets strejkkassa.

Så nu hänger det också på vår solidaritet.

Info om strejken finns på de strejkandes hemsida vildstrejkpendeln.blogg.se och på facebooksidan Vild strejk på pendeln.

Deras flygblad kan du också se i mitt förra inlägg Strejk på pendeln från måndag 17 april.

Alla inlägg här på bloggen som berör striden om tågvärdarna på pendeln hittas i kategorin Tåg – Stockholmspendeln

#rörintemintågvärd

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 16 april, 2023 i Arbetslivet, Tåg - Stockholmspendeln

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: