
Inlagt 28 december 2022
Jag är redaktör för en liten antologiserie på temat Folkrörelse på arbetsplatsen. Hopsnackat kom ut 2010, Hopskrivet 2012, Slutsnackat och Om strejker 2015. Vi har tryckt nya upplagor allteftersom, men nu ska vi inte trycka fler – det kanske blir något annat istället <= cliffhanger/klipphängare
Två av böckerna, Hopsnackat och Om strejker, är helt slut på vårt lager. Vi skänker bort kvarvarande ex av Hopskrivet och Slutsnackat, tills dom också tar slut. Skickas mot porto, information finns på sidan folkrorelselinjen.com. Uppdatering 10/1: Nu har även Hopskrivet tagit slut.
Vad handlar dom om?
Hopskrivet handlar om sånt som skrivs på arbetsplatsen, för och av dem som jobbar där. Läs om klubbtidningarna som gjorde skillnad, Kvasten som sopade trappan uppifrån, informationen som retade cheferna, bloggen som stoppade uppsägningar, exceldokumentet som blev ett redskap i lönekampen, tågvärdarna som blev pingviner. Inspiration för den som vill starta arbetsplatstidning, råd o tips om information och kommunikation.
Slutsnackat berättar om erfarenheter av andra sätt att ta strid än att gå ut i strejk. Övertidsblockader, jobba-enligt-regelboken, de timanställda vårdarbetarna som stoppade hyvling, kollektiv uppsägning som kampmetod, sjuksköterskestudenternas framgångsrika kamp för höjda ingångslöner för några år sen, den stora kjolstriden… Fastanställda, timanställda, bemanningsanställda och blivande anställda hittar smarta strategier och påminner om vilka det är som gör jobbet. Det handlar om arbetarkollektivet som maktfaktor.
Varsågoda, skaffa till morsan, brorsan, arbetskamraterna, fackklubben, studiecirkeln.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.